Izmēģināju jaunu keksiņu recepti. Sanāca mīksti, garšīgi keksiņi! Iesaku!
Sastāvdaļas:
2 lieli sulīgi āboli
200 g cukura
100 g ogu (šoreiz izmantoju saldētās upenes) vai, ja nav ogu var bez ogām vai ogu vietā rozīnes, riekstus
1 burkāns
2 olas
110 ml augu eļļas
apm. 300 g miltu
3 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. dzeramās sodas
2 tējk, kanēļa
šķipsniņa sāls
Nomizojiet un sarīvējiet ābolus un burkānu. (Ābolu rīvēju uz rupjās rīves, burkānu uz smalkākas).
Sajauciet ābolus ar cukuru bļodā un atstājiet uz 10 minūtēm. Pievienojiet ogas, sarīvēto burkānu, olas, eļļu un samaisiet. Sajauciet miltus ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli, iemaisiet ābolu masā. Piepildiet papīra keksiņa formiņas līdz trešdaļai.
Jācep 190 grādos 25-30 minūtes vai kad koka irbulītis iebakstot neaplīp ar mīklu.
Sastāvdaļas:
2 lieli sulīgi āboli
200 g cukura
100 g ogu (šoreiz izmantoju saldētās upenes) vai, ja nav ogu var bez ogām vai ogu vietā rozīnes, riekstus
1 burkāns
2 olas
110 ml augu eļļas
apm. 300 g miltu
3 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. dzeramās sodas
2 tējk, kanēļa
šķipsniņa sāls
Nomizojiet un sarīvējiet ābolus un burkānu. (Ābolu rīvēju uz rupjās rīves, burkānu uz smalkākas).
Sajauciet ābolus ar cukuru bļodā un atstājiet uz 10 minūtēm. Pievienojiet ogas, sarīvēto burkānu, olas, eļļu un samaisiet. Sajauciet miltus ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli, iemaisiet ābolu masā. Piepildiet papīra keksiņa formiņas līdz trešdaļai.
Jācep 190 grādos 25-30 minūtes vai kad koka irbulītis iebakstot neaplīp ar mīklu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru