Pirmo reizi nolēmu pagatavot grieķu salātus. To, ka garšīgi zināju, bet, ka tik viegli pagatavojami nebiju iedomājusies:) likās sarežģītāk...
Sastāvdaļas it kā bija zināmas, bet nolēmu pārliecināties.. šoreiz neizmantoju interneta recepšu krājumus, bet ieskatījos Ilzes Jurkānes autobiogrāfiskā pavārgrāmatā "Dzīves garša". Iesaku izlasīt vai vismaz pašķirstīt grāmatnīcā:) Daudz skaistu bilžu un 320 ēdienu receptes no 55 valstīm.
Grieķu salātu recepti var atrast 146 lpp.
Grāmatas autore par grieķu salātiem raksta: "Interesanti, ka grieķu salātos nav salātu lapu! Grieķijā ir par karstu un sausu, lai audzētu salātus...Bieži grieķi pat īpaši negatavo salātus-tāpat vienkārši uzkož visas sastāvdaļas citu aiz citas!
Sastāvdaļas:
Sastāvdaļas it kā bija zināmas, bet nolēmu pārliecināties.. šoreiz neizmantoju interneta recepšu krājumus, bet ieskatījos Ilzes Jurkānes autobiogrāfiskā pavārgrāmatā "Dzīves garša". Iesaku izlasīt vai vismaz pašķirstīt grāmatnīcā:) Daudz skaistu bilžu un 320 ēdienu receptes no 55 valstīm.
Grieķu salātu recepti var atrast 146 lpp.
Grāmatas autore par grieķu salātiem raksta: "Interesanti, ka grieķu salātos nav salātu lapu! Grieķijā ir par karstu un sausu, lai audzētu salātus...Bieži grieķi pat īpaši negatavo salātus-tāpat vienkārši uzkož visas sastāvdaļas citu aiz citas!
Sastāvdaļas:
4 skaisti tomāti
1 liels gurķis
2 paprikas
1 sarkanais sīpols
12-15 melnās olīvas
200 g Feta siera
Raudene, pētersīļi
6 ēd.k. olīveļļas
3 ēd.k. etiķa
Sāls,pipari
Tomātus un gurķus sagriež gabaliņos, papriku un sīpolus-gredzenos. Ieliek salātu bļodā un pārkaisa ar olīvām, gabaliņos sagrieztu sieru, zaļumiem. Mazā bļodiņā sakuļ eļļu, etiķi, sāli un piparus un mērci pārlej salātiem."
P.S. Man zaļumu nebija un izmantoju baltvīna etiķi. Sanāca ļoooti garšīgi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru