Šovasar ir atklātas divas ļoti garšīgas tortu receptes, kuras paliks manu recepšu topā! Šodien atklāšu vienu ļooti garšīgas, vieglas, vasarīgas tortes recepti! Šo recepti vasaras sākumā izmēģināja mamma, kuru noskatīja žurnālā "Ievas māja", savukārt tur šo tortes recepti izstāstīja aktrise Zane Burnicka, bet viņa recepti noskatīja 1996.gada "Santā"...tātad recepte ir jau diezgan veca un varbūt Jums jau zināma...
Tātad...
BISKVĪTAM: 2 ēd.k. kakao
puse ēd.k. šķīstošās kafijas
puse tējk. sodas
200 g krējuma
1 ola
100 g cukura
nepilna glāze miltu
nažagals citronskābes
PILDĪJUMAM: 2/3 litra jogurta (es parasti izmantoju jogurtu "Ogu"zemeņu vai persiku)
1/2 kg dažādu augļu un ogu
3-4 ēd.k. cukura (ja ogas skābas)
3 ēdk. (ar kaudzi) želatīna
Kad recepti bildēju, tad torte tika gatavota ar pagājušā gada mellenēm, nu jau var ar svaigām ogām.
2. variants tika mēģināts ar banāniem un zemenēm. 3. variants ar dažādām ogām (zemenes, upenes, avenes)
GATAVOŠANA:
1. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno kakao un kafiju (bija rakstīts, ka vislabāk der Liepājas šķīstošā)
2. Piemaisa klāt krējumu, sodu, citronskābi un miltus.
3. Mīklu liek ar taukvielām iesmērētā veidnē ar noņemamām malām.
Cep vidējā karstumā apm. 20-25 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti-ja mīkla nelīp klāt, ņem laukā.
Kamēr pamatiņš atdziest, gatavo jogurta augšiņu.
Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj 15-20 min. uzbriest. Tad liek katliņā un izkausē karstā ūdens peldē. Izkusušu želatīnu sajauc ar jogurtu un ogu maisījumu un liek tortes veidnē uz atdzisušā biskvīta.
Kūku liek leduskapī sastingt uz 4-5 stundām(vislabāk gatavot iepriekšējā vakarā pirms kūkas pasniegšanas galdā).
Tuvakajās dienās atklāšu arī otras kūkas recepti!
Lai labi garšo!!!
Tātad...
BISKVĪTAM: 2 ēd.k. kakao
puse ēd.k. šķīstošās kafijas
puse tējk. sodas
200 g krējuma
1 ola
100 g cukura
nepilna glāze miltu
nažagals citronskābes
PILDĪJUMAM: 2/3 litra jogurta (es parasti izmantoju jogurtu "Ogu"zemeņu vai persiku)
1/2 kg dažādu augļu un ogu
3-4 ēd.k. cukura (ja ogas skābas)
3 ēdk. (ar kaudzi) želatīna
Kad recepti bildēju, tad torte tika gatavota ar pagājušā gada mellenēm, nu jau var ar svaigām ogām.
2. variants tika mēģināts ar banāniem un zemenēm. 3. variants ar dažādām ogām (zemenes, upenes, avenes)
GATAVOŠANA:
1. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno kakao un kafiju (bija rakstīts, ka vislabāk der Liepājas šķīstošā)
2. Piemaisa klāt krējumu, sodu, citronskābi un miltus.
3. Mīklu liek ar taukvielām iesmērētā veidnē ar noņemamām malām.
Kamēr pamatiņš atdziest, gatavo jogurta augšiņu.
Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj 15-20 min. uzbriest. Tad liek katliņā un izkausē karstā ūdens peldē. Izkusušu želatīnu sajauc ar jogurtu un ogu maisījumu un liek tortes veidnē uz atdzisušā biskvīta.
Kūku liek leduskapī sastingt uz 4-5 stundām(vislabāk gatavot iepriekšējā vakarā pirms kūkas pasniegšanas galdā).
Tuvakajās dienās atklāšu arī otras kūkas recepti!
Lai labi garšo!!!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru