Sastāvdaļas:
vidēja lieluma baklažāns
200 g biezpiena
2-3 ēdamkarotes skābā krējuma
1 neliels tomāts
1 daiviņa ķiploka (ja patīk pikantāk, tad 2 daiviņas)
sāls
eļļa (baklažāna cepšanai)
200 g biezpiena
2-3 ēdamkarotes skābā krējuma
1 neliels tomāts
1 daiviņa ķiploka (ja patīk pikantāk, tad 2 daiviņas)
sāls
eļļa (baklažāna cepšanai)
Baklažānu sagriež diezgan plānās šķēlēs, kuras no abām pusēm apcep eļļā.
Šķēles novieto uz papīra salvetēm, lai nosusinātu taukvielas.
Uz atdzisušajām baklažāna šķēlītēm liek pildījumu - biezpienu, kas sajaukts ar sasmalcinātu ķiplokiem, sāli, smalki sagrieztu tomātu un krējumu.
Pildījumu ietin baklažāna šķēlītēs. Šoreiz taisīju uzkodu kā laiviņas.
Šādi sagatavotus baklažānus var ēst kā uzkodas vai kā pamatēdienu ar dārzeņiem. Ļoti sātīgi un garšīgi.
Tādu recepti vēl neesmu mēģinājusi! paldies!
AtbildētDzēst