trešdiena, 2015. gada 4. novembris

Baklažānu uzkoda ar pikanto biezpiena pildījumu


Sastāvdaļas:
vidēja lieluma baklažāns
200 g biezpiena
2-3 ēdamkarotes skābā krējuma
1 neliels tomāts
1 daiviņa ķiploka (ja patīk pikantāk, tad 2 daiviņas)
sāls
eļļa (baklažāna cepšanai)
Baklažānu sagriež diezgan plānās šķēlēs, kuras no abām pusēm apcep eļļā.
20151104153333-97494.jpg
20151104153430-89210.jpg

Šķēles novieto uz papīra salvetēm, lai nosusinātu taukvielas.
20151104153445-13276.jpg
Uz atdzisušajām baklažāna šķēlītēm liek pildījumu - biezpienu, kas sajaukts ar sasmalcinātu ķiplokiem, sāli, smalki sagrieztu tomātu un krējumu.
20151104153503-35185.jpg
Pildījumu ietin baklažāna šķēlītēs. Šoreiz taisīju uzkodu kā laiviņas.
20151104153520-85778.jpg
Šādi sagatavotus baklažānus var ēst kā uzkodas vai kā pamatēdienu ar dārzeņiem. Ļoti sātīgi un garšīgi.

1 komentārs: