Kā jau solīju, atklāšu vēl vienas gardas un viegli pagatavojamas kūkas recepti!
Kūkai vajadzēs: 500 g kviešu miltu
300 g sviesta
80 g cukura
120 g kokosa skaidiņu
100 g mandeļu skaidiņu
250-300 g svaigu vai saldētu ogu (avenes, dzērvenas, upenes, jāņogas, mellenes. Jebkuras ogas, kas vairāk garšo un, kas uz doto brīdi ir saldētavā.
Man visvarāk patika ar upenēm+avenēm un arī ar mellenēm.
Darba gaita:
1)Saldētās vai svaigās ogas liek katlā, pieber cukuru pēc garšas un uz vidējas liesmas, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Ogu masai ļauj atdzist.
2) Bļodā izsijā miltus, maziem gabaliņiem pievieno sviestu. Ieber kokosa skaidiņas un cukuru.
3) Visu kārīgi izmīca, līdz iegūst viendabīgu masu, un izveido kukulīti, no kura atdala apmēram trešdaļu.
4) Divas trešdaļas mīklas izklāj kūkas formā, izveidojot maliņas. (es izmantoju tortes formu ar noņemajām maliņām)
5) Uz mīklas liek ogu slāni.
6) Atlikušo trešdaļu mīklas sajauc ar mandeļu skaidiņām.
7) Mandeļu masu pārdrupina ogu masai, liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 30-35 min.
Kūkai vajadzēs: 500 g kviešu miltu
300 g sviesta
80 g cukura
120 g kokosa skaidiņu
100 g mandeļu skaidiņu
250-300 g svaigu vai saldētu ogu (avenes, dzērvenas, upenes, jāņogas, mellenes. Jebkuras ogas, kas vairāk garšo un, kas uz doto brīdi ir saldētavā.
Man visvarāk patika ar upenēm+avenēm un arī ar mellenēm.
Darba gaita:
1)Saldētās vai svaigās ogas liek katlā, pieber cukuru pēc garšas un uz vidējas liesmas, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Ogu masai ļauj atdzist.
2) Bļodā izsijā miltus, maziem gabaliņiem pievieno sviestu. Ieber kokosa skaidiņas un cukuru.
3) Visu kārīgi izmīca, līdz iegūst viendabīgu masu, un izveido kukulīti, no kura atdala apmēram trešdaļu.
5) Uz mīklas liek ogu slāni.
6) Atlikušo trešdaļu mīklas sajauc ar mandeļu skaidiņām.
7) Mandeļu masu pārdrupina ogu masai, liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 30-35 min.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru