Gaspačo zupai ir vairākas receptes. Mana izvēlētā recepte šoreiz bija:
- 6 lieli, sulīgi tomāti
- 1 liels gurķis
- 1 liels sīpols
- 2-3 ķiploku daiviņas
- buntīte zaļumu - dilles, lociņi, baziliks, pētersīļi - sakapāti
- 1 tējk. etiķa (šoreiz man bija tikai visparastākais)
- 3 ēdk. majonēzes (var aizvietot ar olīveļļu)
- sāls, pipari
Lielos tomātus iegriež mizā un noblanšē. Sablenderē tomātus, sīpolu, pusi gurķa, ķiplokus un zaļumus. Pašās beigās pievieno etiķi, majonēzi, sali, piparus.
Otru pusi gurķa sagriež mazos kubikos (var arī vēl tomātu piegriezt) un pievieno zupai.
Zupai var pievienot nedaudz ledus gabaliņus, lai ir vēsa. Un pirms zupas pasbiegšanas uzber tostermaizes grauzdiņus.
- 6 lieli, sulīgi tomāti
- 1 liels gurķis
- 1 liels sīpols
- 2-3 ķiploku daiviņas
- buntīte zaļumu - dilles, lociņi, baziliks, pētersīļi - sakapāti
- 1 tējk. etiķa (šoreiz man bija tikai visparastākais)
- 3 ēdk. majonēzes (var aizvietot ar olīveļļu)
- sāls, pipari
Lielos tomātus iegriež mizā un noblanšē. Sablenderē tomātus, sīpolu, pusi gurķa, ķiplokus un zaļumus. Pašās beigās pievieno etiķi, majonēzi, sali, piparus.
Otru pusi gurķa sagriež mazos kubikos (var arī vēl tomātu piegriezt) un pievieno zupai.
Zupai var pievienot nedaudz ledus gabaliņus, lai ir vēsa. Un pirms zupas pasbiegšanas uzber tostermaizes grauzdiņus.
Sanāca garšīga zupiņa! Ņammm!:)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru