Tā kā veikalā desas pērkam ļoti reti, jo nevar zināt, kas tur iekšā salikts tad laba alternatīva desai ir maltās gaļas ruletes jeb Viltotais zaķis.
Likās, ka grūti pagatavot, bet izrādījās, ka diezgan viegli un ātri (ja neskaita laiku, kad cepas cepeškrāsnī).
Tātad sastāvdaļas: ap 700-800 g maltās gaļas (cūkgaļas, liellopu var arī tītara)
1 sīpols
2-3 nelielas daiviņas ķiploka
3-4 šķēles baltmaize
100 ml piena (baltmaizes izmērcēšanai)
1 ola masas sajaukšanai un 2-3 cieti vārītas olas (var arī nelikt vārītās olas vai aizstāt ar vārītiem burkāniem vai arī gan olas un burkānus)
sāls, pipari
Pagatavošana: Maltajai gaļai pievieno blenderī samaltu sīpolu, ķiplokus, olu un pienā mērcētu baltmaizi, sāli, piparus visu labi sajauc. Liek iesmērētā vai ar cepamo papīru izklātā formā daļu gaļas masu uz tās uzliek veselas vārītas vai uz pusēm pārgrieztas olas, izliek pārējo gaļas masu. Cep cepeškrāsnī apmēram 40-45 minūtes.
Likās, ka grūti pagatavot, bet izrādījās, ka diezgan viegli un ātri (ja neskaita laiku, kad cepas cepeškrāsnī).
Tātad sastāvdaļas: ap 700-800 g maltās gaļas (cūkgaļas, liellopu var arī tītara)
1 sīpols
2-3 nelielas daiviņas ķiploka
3-4 šķēles baltmaize
100 ml piena (baltmaizes izmērcēšanai)
1 ola masas sajaukšanai un 2-3 cieti vārītas olas (var arī nelikt vārītās olas vai aizstāt ar vārītiem burkāniem vai arī gan olas un burkānus)
sāls, pipari
Pagatavošana: Maltajai gaļai pievieno blenderī samaltu sīpolu, ķiplokus, olu un pienā mērcētu baltmaizi, sāli, piparus visu labi sajauc. Liek iesmērētā vai ar cepamo papīru izklātā formā daļu gaļas masu uz tās uzliek veselas vārītas vai uz pusēm pārgrieztas olas, izliek pārējo gaļas masu. Cep cepeškrāsnī apmēram 40-45 minūtes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru