pirmdiena, 2015. gada 30. marts

Pašgatavots sēklu - riekstu maisījums


Nesen esot veikalā, pamanīju sen neēstu gardumu: sēklu riekstu maisījumu "Aizdars". Bet apskatoties gramus, cenu un aizdara sastāvu nolēmu nepirkt, bet pagatavot mājās pati. Jo gandrīz viss no sastāva man jau mājās bija!:)
Katrs rieksts un sēkliņa ir vērtīga, bet kopā tās veido veselu buķeti garšīgu un vērtīgu vielu (aminoskābes, vitamīni, mikro un makro elementi, nepiesātinātās taukskābes (omega 3 un omega 6) šķiedrvielas) un arī brīnišķīgs enerģijas avots.

Izmantoju sastāvdaļas: saulespuķu sēklas, ķirbju sēklas, linsēklas, sezama sēklas, zemesrieksti, mandeles, mazliet Indijas riekstus. Visas sastāvdaļas ņēmu kā saka:"uz aci" vai pa nelielai saujai. Noskaloju visus riekstus, sēklas.
Tad mazliet apgrauzdēju cepeškrāsnī.
Pa daļām samalu nedaudz blenderī, bet ne līdz galam, lai nav sēklu-riekstu milti.

Viss gatavs!:)
Uzspērējam uz rupjmaizes sviestu vai smērējamo sieru un piespiest sēklu maisījumam, kurš iebērts šķīvī. (vai arī ar karotīti uzbērt). 

Man aizdara daudzums sanāca apmēram kā 3-4 kastītes veikalā pirktam.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru