Formiņas bija jau sen, bet riekstiņus izcept saņēmos tikai tagad. Un teikšu, ka diezgan viegla recepte! Jā, mazliet laiku un pacietību gan vajag, bet tas ir to vērts, ka vēlāk ir vesela liela bļoda ar gardiem riekstiņiem!:)
Sastāvdaļās:
1) 250 gr sviests
2) 1 glāze cukura
3) 2 olas
4) 2 glāzes miltu
5) 1,5 bundžiņas vārīts kondensētais piens
Istabas temperatūrā atlaidinātu sviestu, sakuļ ar cukuru. Kad masa sāk palikt gaišāka, liek klāt olas un visu turpina kult, līdz nav vairs jūtami cukura graudiņi. Tad tālāk pievieno miltus, visu kārtīgi izmaisa tad izmīca un liek nostāvēties ledusskapī apmēram stundu-divas.
Kad mīkla nostāvējusies, pirms likšanas formītēs, to vēlreiz pārmīca. Pirms likt mīklu, formiņas nedaudz iesmērē ar sviestu.
Mīklu formiņās nevajag likt ļoti biezā slānī, lai saglabātos vidus daļa, kur smērēt pildījumu
Cep 200 grādos ap 7-10 minūtēm. Jāvaktē, lai par daudz nepiedeg.
Kad riekstiņi atdzisuši, ņem ārā un smērē ar vārīto iebiezināto pienu vai arī ēd tāpat. Garšīgi, kraukšķīgi cepumiņi. Diemžēl arī ātri pazūd no bļodas!:)
mmmm gardi! Man vienmēr tik daudz laika aizņem pagatavošana....
AtbildētDzēstmmm... mani vismilakie cepumi. Vienmer asociejas ar Zsv, jo vienmer tad ari tika cepti manas mammas majas. Gribu dabut tadas forminas, lai ari te savas majas varetu cept. Nez vai vel kur var atrast.
AtbildētDzēstxoxo
Ramona
http://www.ramona-strikeapose.blogspot.ie/
Laikam, diemžēl tādas formiņas tikai kādā krāmu tirdziņā var atrast. Man mamma atdāvināja:)
DzēstInga
wow baigā ņemšanās ;)) Forši, ka kādam ir pacietība:)) baigi šitos sagribējas ;)
AtbildētDzēst