ceturtdiena, 2015. gada 22. janvāris

Kūka ar kristāliņiem



Kūka, ko pagatavoju uz meitiņas kārtējo mēneša jubileju un piedalījos vienā recepšu konkursā:)
BISKVĪTAM:
                        1 tējk. šķīstošās kafijas (var nelikt vai 2 ēdk. kakao)
                        puse tējk. sodas
                        200 g krējuma
                        1 ola
                        100 g cukura
                        nepilna glāze miltu
                        nažagals citronskābes
Kūkas augšai: 2/3 litra jogurta (es biežāk izmantoju jogurtu "Ogu"zemeņu vai persiku)
                           1 banāns
                           2 paciņas želejas
                           3 ēdk. (ar kaudzi) želatīna (jojurtam)
BISKVĪTA GATAVOŠANA:
1. Olu sakuļ ar cukuru, kafiju
2. Piemaisa klāt krējumu, sodu, citronskābi un miltus.   3. Mīklu liek ar taukvielām iesmērētā veidnē ar noņemamām malām.
20141112184109-11641.jpg
Cep vidējā karstumā apm. 20-25 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti-ja mīkla nelīp klāt, ņem laukā.

Kamēr pamatiņš atdziest, gatavo jogurta augšiņu.
Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj 15-20 min. uzbriest. Tad liek katliņā un izkausē karstā ūdens peldē. Izkusušu želatīnu sajauc ar jogurtu.
20141112184202-74831.jpg
Želejas biju jau iepriekšējā dienā izvārījusi, ielējusi trauciņos tad sagriezusi kubiciņos.
Stikla bļodā kārto sagrieztos želejas kubiciņus, pa virsu sagrieztas banāna ripiņas. Pa virsu pārlej jogurta-želatīna masu un uzliek virsū gatavo biskvītu.
20141112184744-21535.jpg
Liek ledusskapī uz 5-6 stundām, bet vislabāk uz visu nakti.
Kad viss sastindzis izņem no ledusskapja un ieliek bļodu uz pāris sekundēm kastā ūdenī, lai kūku varētu dabūt no bļodas.
20141112185430-24617.jpg

Inga

2 komentāri:

  1. Liekas, ka varetu but viena no tam svaigajam kukam, ne treknajam. Man ne visai parak treknas. Lai gan neatteiktos tagad pec latviesu melna princa, pat napaleonu apestu gardu muti :) Mums tomer kukas, bulcinas un cepumi visgarsigakie :) Vismaz ta atmina palicis. Un kad kads brauc ciemos paludzu pec vienkarsas ievarijuma bulcinas, ta man viena no milakajam.
    xoxo
    Ramona

    http://ramona-strikeapose.blogspot.ie

    AtbildētDzēst
  2. mmmmm cik gardi! Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst