otrdiena, 2014. gada 28. janvāris

Pelmenīši

Sagribējās gardus pelmenīšus...tā kā veikalā tādus reti, kad atrast...un arī nav īsti zināms no kā gatavoti...
Vajag tikai pāris brīvas stundas (ja gatavot vairākas porcijas) un pacietība..jo pelmenīši ir roku darbs...

Sastāvdaļas mīklai: 2 olas, 1 glāze ūdens, 1 glāze piena, 1 tējk. jūras sāls, šķipsniņa cukura, apm. 5-6 glāzes miltu, bet tas jāskatās pēc mīklas, miltu ber tik, lai mīkla mīcot nelīp pie rokām. Sastāvdaļas pildījumam : 700 g. maltās gaļas, 2 daiviņas ķiploka, 1 sīpols, sāls
pipari




“Divas glāzes miltu izber uz galda vai lielā bļodā un izveido kaudzīti, kurā iesit olas. Miltus ar olām izmīca un pa porcijām pievieno  ūdeni un pienu, sāli un šķipsniņu cukura. Mīklu mīca ar abām rokām – lai tā neliptu pie galda, var piejaukt vēl nedaudz miltu. Mīklai nav jālīp pie rokām un jābūt ļoti labi izmīcītai. Gatava tā pat nedaudz gurkst, kad to plēš.
Izveido kukulīti, apsedz un noliek uz 30 minūtēm, lai nedaudz pastāv. Kamēr atdziest, gatavojam pildījumu – ņem  malto gaļu, uz smalkās rīves sarīvētu vai smalki sagrieztu pievieno 1  sīpolu. Ar spiedi izspiež ķiploka daiviņas. Pievienojam sāli, maltus melnos piparus, vēl var pievienot kaltētas dilles, pētersīļus, baziliku utt.
Mīklu, pēc iespējas plānāku, izrullē, bet ne tik plāni, lai spīdētu galds cauri. Lai mīkla neliptu pie galda, apakšā paberam miltus. Ar nelielu glāzi izspiež mīklas aplīšus. Gatavos pelmeņus liek vārīties verdošā ūdenī, kam pievienotas garšvielas. Vāra apmēram 5 līdz 7 minūtes. Jāpagaida, lai pelmeņi uzpeld un tad vēl drusku pavārās. “

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru