Sen jau gribēju izmēģināt pagatavot zefīrus, vakar atnāca iedvesma gatavot. Sanāca zefīriņi saldi, lipīgi, bet garsīīīīgi! Pagatavošanas process ir laikietilpīgs un mazliet pinķerīgs... tāpēc gatavošanas procesu neiemūžināju bildēs..
Tātad zefīriņu pagatavošanai vajadzīgs:
1 olas baltums
100 ml ūdens
8 ēdk. cukurs
2 tējk. želatīna
1/4 tējk. citronskābe
1 ēdk. vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
Olas baltumu puto ar sāli līdz baltums kļūst krēmīgs, tad pievieno 1 ēdk. cukura un vaniļas cukuru un turpina putot līdz izveidojas stingra masa. Liekam ledusskapī.
Tad 50 ml aukstā ūdenī iemaisa želatīnu un atstāj uzbriest.
Katliņā ielej 50 ml ūdens, pievieno 7 ēdk. cukura un citronskābi. Vāra nepārtraukti maisot, kā parādās burbuļi no tā brīža vāra ap 5-7 minūtēm. Lai pārbaudītu sīrupa gatavību, mazu pilīti iepilina traukā ar aukstu ūdeni. Ja sīrups paliek pikucī, tad gatavs.
Šajā sīrupā, tikko noņemtā no uguns, ielejam želatīnu un izmaisam.
Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot, lēnām lejam iekšā pagatavoto sīrupu ar želatīnu.
Jāputo vēl ap 15-20 min. līdz krēma masa kļūst bieza un stingra.
Uz paplātes izklāj cepampapīru un pārkaisa ar pūdercukuru. Ar konditorejas šprici izspiežam vēlamā lieluma aplīšus. Un atstāj uz pāris stundām sastingt.
Tā kā zefīriņi ir diezgan lipīgi, noņemot no cepampapīra ar naža palīdzību, uzreiz jāapviļā vafeļu vai cepumu drupačās.
Tātad zefīriņu pagatavošanai vajadzīgs:
1 olas baltums
100 ml ūdens
8 ēdk. cukurs
2 tējk. želatīna
1/4 tējk. citronskābe
1 ēdk. vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
Olas baltumu puto ar sāli līdz baltums kļūst krēmīgs, tad pievieno 1 ēdk. cukura un vaniļas cukuru un turpina putot līdz izveidojas stingra masa. Liekam ledusskapī.
Tad 50 ml aukstā ūdenī iemaisa želatīnu un atstāj uzbriest.
Katliņā ielej 50 ml ūdens, pievieno 7 ēdk. cukura un citronskābi. Vāra nepārtraukti maisot, kā parādās burbuļi no tā brīža vāra ap 5-7 minūtēm. Lai pārbaudītu sīrupa gatavību, mazu pilīti iepilina traukā ar aukstu ūdeni. Ja sīrups paliek pikucī, tad gatavs.
Šajā sīrupā, tikko noņemtā no uguns, ielejam želatīnu un izmaisam.
Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot, lēnām lejam iekšā pagatavoto sīrupu ar želatīnu.
Jāputo vēl ap 15-20 min. līdz krēma masa kļūst bieza un stingra.
Uz paplātes izklāj cepampapīru un pārkaisa ar pūdercukuru. Ar konditorejas šprici izspiežam vēlamā lieluma aplīšus. Un atstāj uz pāris stundām sastingt.
Tā kā zefīriņi ir diezgan lipīgi, noņemot no cepampapīra ar naža palīdzību, uzreiz jāapviļā vafeļu vai cepumu drupačās.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru