ceturtdiena, 2015. gada 2. aprīlis

Pumpuros ir spēks!

Atgādinājums Jums un sev par pumpuru vērtīgumu !


Upeņu pumpuri - smalki sakapāti vai samalti, tie pievienojami salātiem gatavošanas beigās vai ķefīram. Ļoti patīkama garša, turklāt veselīgi - upeņu pumpuri tāpat kā pašas upeņu ogas paaugstina organisma pretošanās spēju slimībām, kā arī palēnina novecošanās procesu.

Apšu pumpuri - rūgteni, bet veselībai derīgi, vienīgi pirms lietošanas jaatbrīvo no lipīgajām zvīņām.

Bērza pumpuri ir ļoti veselīgi. No tiem var pagatavot novārījumu. Ņemot 1 tējkaroti bērza pumpuru novārījuma uz glāzi ūdens, pēc 10 minūšu vārīšanas ir labs līdzeklis ilgi nedzīstošu brūču un trofisku čūlu ārstēšanai. Šim novārījumam ir arī spēcīgi izteikta urīndzenoša darbība, taču pie akūta urīnceļu iekaisuma to nav ieteicams lietot, jo var pastiprināties nieru kairinājums.

Kad paliek lipīgi papeles pumpuri, tas nozīmē, ka tie ir steidzīgi vācami. Izžāvēti pumpuri ilgstoši saglabā patīkamu aromātu un izdala daudz fitoncīdu, tāpēc tos izmanto saaukstēšanās slimību un gripas ārstēšanā un profilaksē.

Priežu pumpurus izmanto imunitāti stiprinošu tējai, sažāvē tos ziemai.

Liepu pumpuri un mazās lapiņa sakošļājamas tāpat vai iederas salātos - tajos ir ogļhidrāti, kas stiprina imunitāti.

Inga

1 komentārs:

  1. I was recommended this website by my cousin. I'm not
    sure whether this post is written by him as nobody else
    know such detailed about my trouble. You're wonderful!
    Thanks!

    Check out my blog: dating online (http://bestdatingsitesnow.com)

    AtbildētDzēst