trešdiena, 2014. gada 19. februāris

Trešdienas atziņas un pārdomas...

Nesen kādā žurnālā tika izlasītas interesantas pārdomas-atziņas, ko principā mēs jau zinām, bet varbūt neaizdomājamies ikdienas skrējienā.... (kāds žurnāls ir : "Patiesā dzīve" 31.01.2014. numurs un redaktores sleja)
pāris teikumi no slejas:
......"Mēs pieņemam svešas domas par savām, tipiskais sadzīviskais variants-dari tā! Un būs labi! Pērc to! Un jutīsies kā karalis!
.....Vajag tev to vai nevajag, tik un tā izšķied savu laiku, spēku, energiju, raksti komentārus, piekrīti, noraidi, izlamājies tā, kā puķes podos vīst, sūti sms, esi lietas kursā, procesos, kurus tu ietekmēt nespēj, bet - re, vakars kā līgot nolīgots, laiks gulēt.
.....Pieauguši cilvēki visbiežāk izvairās no jautājuma: vai jūties laimīgs? Īstenībā šis jautājums jau sen noreducēts uz jautājumu - vai tu jūties labi? Tomēr arī tas par grūtu, un pa muti tiek vāļātas dziļdomīgas prātulas, citu domu atkārtojumi, piemēram, ir jādomā labas domas, jāattīsta pozitīvā domāšana, citiem vēl sliktāk, viss ir relatīvi, tikai muļķis var vienmēr justies laimīgs.
.....Klasiska mūsdienu etīde - gaidot pasūtījumu restorānā, visi pie galda sēdošie skatās mobilajos telefonos. Kādreiz svētku mielasta centrā bija gimeni vienojošais televizors, tagad esam progresējuši- nu katram sava pasaule. Pat teātrī cilvēki skatās telefonā. Un gaidot rindā pie kases. Pat pirtī, pliks pie gērbtuvas skapīša, cilvēks vispirms ieskatās telefonā. Varbūt kādam esmu vajadzīgs?
......21. gs. absolūtā komforta pakete - viss pašpietiekamam cilvēkam. Tu vari visu pats, arī nopirkt visu vari pats, ja nevari, tev aizdos. Nav jātērē laiks, lai brauktu ciemos, ir mobilie telefoni. Nav vajadzības tikties ar draugiem, radiem-piedāvājumā visa pasaule. Nav jāiespringst, domājot par savu dzīvi, - apkārt tik daudz svešu dzīvju.".......
 
Jauku vakaru, un varbūt šovakar mazliet savādāku: bez datora, mobilā un TV!:)
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru