ceturtdiena, 2013. gada 25. jūlijs

Ērkšķogu ievārījums

Ērkšķogu ievārījums bija tik sen pēdējo reizi ēsts, ka pat neatcerējos garšu...Tāpēc šogad nolēmu pirmo reizi izvārīt un pagaršot:) Recepšu atradu daudz, bet vārīju pēc šīs..
                                                                                                                                                                    
Sastāvdaļas:
Ērkšķogas 1 kg
Cukurs 1 kg
Ūdens 200 ml

Pagatavošana: vārīšanai ņem pusgatavas, vēl cietas ogas, noņem kātiņus, nomazgā, sadursta katru ogu ar adatu vairākās vietās. Ogas liek aukstā ūdenī uz 20 minūtēm. Sagatavotas ogas liek karstā sīrupā un vāra 10-15 min., atstāj uz 2-3 stundām un atkal pavāra 10-15 min. Un tā kopā 3 reizes. Sanāk diezgan ilgi, bet labi, ka nav jāstāv blakus un jāmaisa.:)
 
 Un vēl neliels eksperiments: ērkšķogas samalu blenderī un pievienoju mazliet cukura. Pēc garšas un krāsas līdzinās kivi:) Tikai nezinu kā lai nosauc:) Garšīgi kopā ar saldējumu vai uz baltmaizes.

 

2 komentāri:

  1. mmmm garšīgi! Maniem bērniem ļoooti garšo ērkšķogas^)
    paldies par receptēm!

    AtbildētDzēst
  2. Tu esi tāds čaklums un malacītis. Galvenais, lai ir iedvesma un tad jau var visu. Vai ne? Es veselu mūžību neesmu neko marinējusi vai vārījusi ievārījumu.Sālījusi tik gurķus ašai uzkodai, bet tas neskaitās. Atceros, ēršķogu ievārījums ir tāds kreptīgs, bet vienmēr labi garšo. Žēl, ka nevar pārraidīt smaržu, bet liekas, ka no bildēm jau jūtu. Forši! Lai labi garšo ziemā!

    xoxo Ra

    http://www.ramona-strikeapose.blogspot.ie/

    AtbildētDzēst